top of page
1plus1
1 plus 1 - chromatica si logo_edited.jpg

Cât fac 1 + 1? ​

Aritmetica ne învață că 2. E un răspuns simplu în sine, un „simplu” pe care clădim apoi cunoștințe și abilități complexe. Dar dacă ieșim din aritmetică ce se petrece?

Cât fac 1 plus 1 atunci când 1 = un om?

Uneori dă tot cu plus, poate mai mult de 2. Uneori dă tot 1. Alteori dă cu minus sau cu toate virgulele din lume. Când 1 = un om, rezultatul e imprevizibil și complex. Din această complexitate s-a născut ideea lui 1plus1: un loc unde să găsești alături de alții rezultatul care să te împlinească pe tine.

 

1plus1 va fi spațiul tău de explorare și lucru la calitatea relațiilor interumane din viața ta - fie că e vorba de relația de cuplu, relații cu prieteni, membri ai familiei sau colegi de muncă, sau lipsa acestor relații. Alături de ceilalți din 1plus1 vei înțelege profunzimile felului în care relaționezi tu și vei crea noi moduri de relaționare cu ceilalți din lumea ta.

Cum facem asta ?

Într-un grup de psihoterapie cu format închis (adică vom fi aceiași oameni de la început până la sfârșit), ghidat de noi, Oana  & Laura prin metoda Analizei Tranzacționale. 

Folosind această metodă vei explora relațiile din viața ta din perspectiva nevoilor tale de relaționare, a jocurilor psihologice, a structurării personalității în stări ale eului și a scenariului tău de viață. Vom folosi aceste perspective ca instrumente pentru a crea împreună pornind de la temele aduse de fiecare 1 din 1plus1. 

În grupul terapeutic vei avea loc să explorezi credințele legate de relații după care ai funcționat până acum, să testezi noi moduri de interacțiune și să implementezi schimbări.

Am gândit un format de lucru intensiv pentru a da timp de lucru suficient fiecărui participant la fiecare întâlnire și pentru a crea un spațiu profund transformator.

 

Cum știu dacă 1plus1 mi se potrivește?

Iată câteva idei despre cum să îți dai seama dacă acest grup de terapie este potrivit pentru tine:

  • În anumite relații din viața ta parcă trăiești pe repeat aceeași relație cu oameni diferiți;

  • Unele relații ajung mereu să fie conflictuale, dezamăgitoare, indiferent de cât îți dorești să fie pașnice și bune pentru tine;

  • Te simți singur(ă) indiferent de câți oameni ai în preajma ta; sau poate chiar nu ai oameni în preajma ta și până acum pe cont propriu nu ai reușit să schimbi asta;

  • Te vezi ca timid(ă), „cu trac” sau pur și simplu auzi un „aoleu, ce mă fac?!” urmat de un sentiment familiar de panică atunci când ai de interacționat cu cineva nou sau cu un grup de oameni;

  • Simți nevoia unor conexiuni semnificative, profunde, dar găsești că ți-e greu să te apropii în mod real de alții;

  • Ai mai lucrat în terapia individuală pe tema relaționării și ai vrea să treci la următorul nivel, abordând-o și în context de grup;

 

Când facem asta?

1plus1 va avea 10 întâlniri lunare în perioada februarie-decembrie 2023, cu pauză de 1 lună în vară. Grupul se va întâlni în weekend, sâmbăta de la 10 la 18 și duminica de la 10 la 14.

Date fixate:

Februarie 25-26

Martie 25-26

Aprilie 29-30

Mai 27-28

Iunie 24-25

Iulie 29-30

August - pauză

Date ce vor fi reconfirmate cu grupul până cel târziu la pauza din vară

Septembrie 23-24

Octombrie 28-29 

Noiembrie 25-26

Decembrie 16-17

 

Unde facem asta?

Într-un spațiu comfortabil și prietenos din zona Universitate, super aproape de metrou și stațiile de mijloace de transport în comun (bonus, în weekend parcarea în centru e gratuită :) ). 

Locația exactă va fi transmisă doar persoanelor care confirmă participarea la grup.

 

Cum contribuim noi?

Noi, Oana și Laura, venim cu experiența a peste 2000 de ore de psihoterapie lucrate cu adulți de toate vârstele și din mai multe colțuri ale lumii. Aducem și pasiunea noastră pentru Analiza Tranzacțională, formarea noastră de bază, și pentru facilitarea călătoriilor de transformare ale clienților noștri. 

Pentru noi 1 + 1 a dat de multe ori „mai multe decât 2”. Experiența noastră ne-a arătat cum asta se întâmplă cu atât mai mult în grupurile terapeutice unde participanții contribuie 1 plus 1 plus 1…la experiențe de transformare puternice și profunde, mult mai intense decât în terapia individuală. Rolul nostru va fi să facilităm această multiplicare e efectului terapiei pentru fiecare dintre voi.

 

Cum contribui tu?

În primul rând, cu prezența ta în 1plus1. Prezența înseamnă că te așteptăm cu toate curiozitățile, durerile, întrebările, succesele, dificultățile - adică temele tale de lucru legate de relații și relaționare. 

În al doilea rând, vei contribui cu angajamentul tău de a participa la 1plus1. Cum spuneam mai sus, va fi un grup închis, așa că te invităm să te asiguri tu cu tine că odată ce spui „da”, ne vom despărți abia în decembrie 2023. Ia în considerare faptul că toate sesiunile grupului vor fi înregistrate audio de către facilitatori în scopul analizării ulterioare a sesiunilor pentru a îmbunătăți procesul terapeutic.

Nu în ultimul rând, cu contribuția ta financiară. O sesiune de grup costă 600RON și include cele 12 ore petrecute împreună (din care 9.5 vor fi lucrul terapeutic propriu-zis), materialele pregătite de noi, apă, ceai, cafea și ronțănelele de rigoare.

 

Dacă ai ajuns cu cititul până aici - felicitări! - probabil te întrebi ce ai de făcut mai departe ca să intri în 1plus1?

Trimite un mail până la 5 februarie fie la laura.djeska@gmail.com, fie la oana.bacil@gmail.com în care să ne anunți de dorința ta de participare la grup, să ne pui ce întrebări ai și să ne trimiți datele de facturare. 

Confirmarea locului în grup se face odată cu confirmarea plății cel puțin a primei sesiuni. 

 

ATENȚIE! Locurile sunt limitate la 12 și se vor ocupa după regula primul venit, primul servit, în ordinea confirmării plăților.

 

ATENȚIE! ATENȚIE! Dacă nu ai mai lucrat până acum cu niciuna dintre noi individual sau în grupuri de terapie, o condiție necesară pentru participarea la grup este să ai cel puțin o sesiune individuală de terapie cu una dintre noi, la alegerea ta, până la startul grupului.

În aceste sesiuni vom explora împreună nevoile tale și vom vedea împreună dacă 1plus1 e locul potrivit unde să le adresezi.

 

Dacă vrei în 1plus1, dar te găsești într-o situație financiară delicată și calculele dau cu virgulă, menționează asta în e-mailul către noi și vom discuta împreună soluții pentru tine. 

bottom of page